27 Aralık 2013 Cuma

Yeni Yıl Çekilişi ve Dileklerim

Yeni yıl geliyoorrrr..
Çok heyecan içerisinde olmasam da geçen sene iş arkadaşlarımla başlattığımız yılbaşı çekiliş hediyelerini bu öğlen vereceğiz.
Bana Hülya çıktı. Ona Lush'dan harika bir paket hazırlattım.
Duş jeli, Vücut Peelingi, Sabun ve Vücut Jölesi'nden oluşan şahane bir set oldu. Vallahi bayılıyorum Lush'a.. Bana böyle bir hediye gelse bayılırım! Umarım sever Hülya'da :))

Siz de ürünleri inceleyin, biraz reklam oldu ama napim seviyorum, gönülden koptu :) http://www.lushturkey.com/

Ben arkadaşlarım için başka şeyler daha düşündüm..
Nikah şekerlerimden artan kutulardan getirdim, içlerini boşalttım ve her biri için 2013'ün özetini anlatan küçük notlar yazdım.


Şu an bunların hiç birinden haberleri yok :) Umarım eğlenir ve severler, Tam 10 kişiye not yazdım. Tabii ki kaybolmasın diye hemen buraya da aktaracağım yazdıklarımı. :))

İşte kutuların içerisine koyduğum yeni yıl dileklerim :)

Aslı Aslı-Minik Fındıkkıran.. Niyeyse böyle geldi içimden. Evet 2014 yılı Aslı için pek ortada başlamıştı. Kendini sorguluyordu, neden mimarım ve belediyedeyim, neden sözleşmeli olamadım, neden ben derken bir anda Aslı Şubat'ın sonunda Hülya ile birlikte başka şirkete'ye gönderildi. OOH Shiittt!! Bu Aslı'ya atılmış bir tekme, bir büyük darbe idi, 1 haftalık şirket macerasıyla, Aslı günden güne gözlerimizin önünde eriyordu. Derken kovuldu, derken geri alındı ve sözleşmeli oldu. Ah Aslı doğum günü yemeğimde hüngür şakır ağladığını unutmayacağım arkadaşım, o yüzden bu yıl doğumgünüme seni çağırmayacağım.. Evet senenin ilk yarısında önce hırpalanan sonra paralanan Aslı sözleşmeli olur olmaz kazandığı 45 tatil gününü kimseye kaptırmayacaktı. Ne zaman yanına gitsem elinde takvim önüne alıp bıdık bıdık kendine tatil planı yapmakta ve hepsine maşallah birer birer gitmekteydi.. Gözümüz yok! Bütün sene Aslı'nın hayallerini gerçekleştirmeye yetmedi belki ama  Aslı tabii ki 2014'e umutla giriyor.. :) Aslıya yeni yıl notu: Canım, çok güzel bir yıl olsun, ama sadece şunu anlayamadın, en güzel sen değilsin bir nevi üfürükten prensessin :)
Banu Banu, Nur'lu Banu, Nurbanu, Sevgili Banu nasıl geçti 2013'ün haaa?? Bence iyi.. İçini bilemem. Gördüğümün yalancısıyım. Senenin ilk döneminde Banu, Yasemin'in ön ayak olduğu diyet rüzgarlarına kaptırmış ve kendini hastane odalarında çıplak ayak tartılara çıkarken bulmuştu. 7 rakamlı kilolarından çabucak kurtuldu, bir anda Victoria Secreet meleklerine doğru giderken durma kararı aldı, yoo daha fazla zevklerinden fedakarlık edemeyecekti. Kendini bıraktı, yemeği düzenledi, yürümelere başladı.. Peki acaba bu sene göz altı torbalarını da aldırmalı mıydı? İşte kritik soru buydu onun için. Senenin ilk yarısını bu estetik kaygılarıyla geçiren Banu, Nur'lu Banu, Nurbanu ikinci yarısında hayatının durgun dönemlerinden birini yaşıyordu. Kızıyla birlikte tekrar Fen, Matematik ve İngilizce çalışıyordu, annesini ağırlıyor, arkadaşlarıyla takılıyordu. Derken günler geçti Banu planlamadan haritaya geçti, önce alışamadı bir süre ama sonra oranında altını üstüne getirdi. Yaptığı şey kapı numarası vermekten mi ibaretti acaba?Sormak lazım..  Ve Banu, Nur'lu Banu, Nur Banu 2014'e umutla giriyor.. Banu'ya yeni yıl Notu: Canım, çok güzel bir yıl olsun, bol gezmeli, bol eğlenceli, sağlıklı, mutlu yeni yıllar dilerim, ne diyeyim..
Esra Esra ve bomba yılı! Geçtiğimiz sene başında "bu sene yengeçlerin senesi olacak demişlerdi, ve astrologlar bir kez daha haklı çıktı. Bu sene Esra'nın senesi oldu.. Dönemin ilk yarısını kuş gibi geçiren Esra yazın ortalarında mal mülk sahibi oldu, eee sözleşmeli olmuştu tabii ki bunun bir getirisi olacaktı. Hemen kendine Boğaz'da bir ev alan Esra, dekorasyonuyla birebir kendisi ilgilendi.. Senenin en çarpıcı hikayesi Esra'nın evine hayırlı olsun ziyaretine gideceğimiz günlerde yapıldı.. Esra'nın hediyeleri işte mi verilsin evde mi verilsin? İşte verilsinciler ve evde verilsinciler olarak ikiye ayrıldık, Esra'nın evine ne yemek yapılsın? Yapılmasıncılar ve yapılsıncılar olarak ikiye ayrıldık ve kaş-göz kalmadı, birbirimizi yırttık, kavgalar ettik. Esracığın bundan haberi yoktu. Nihayetinde çok kadındık, çok dişiydik, çok çarpıştık. Kazananı olmadı oyunun. Bizim aklımızda kalan Esra'nın hala tarifini vermediği o börekti.. Melike.. evet Melike almıştı tarifi. Neyse bu yazının Esra ile pek ilgisi olmadı, 2014'ün çok klas geçsin Esra, ooh yeahh!
Melike Melike bence yılın en şanslı insanlarından birisi.. Nihayetinde kendisi kraliçe tabii ki şanslı olacak, olmayacak mı? Efendim kendisi oğlunu büyütüp, bayağı 2 dil falan öğretip işe başladı, işe başladığı hafta sözleşmeli oldu, maşallahı vardı olayın, sonrasında bir bir doğum sonrası kilolarını verdi yine bir fashion, marka, ikoncan oldu. Senenin ikinci yarısında kardeşini evlendirdi,milyonlarca siteden farklı kombinler yapıp hepsini aldı ve geri verdi, düğünün en güzeli olmuş muydu?Elbette ki.. Şansı da yaver gitti bu kızın, tam düğün haftası Can yürümeye başlamıştı ve Melike artık özgürdü, kuştu uçtu! Sonrasında yaptığı minik gezilerle adından söz ettirmeyi başarmıştı Melike, ve şimdi Dere grubunun en havalı yerinde oturmakta, vatandaşla bir kraliçe edasıyla konuşmakta, arada ojesini sürmekte ve kıvırcıklarını sevmekte.. Kendisiyle tanışmışlığımızın 8. yılı olacak, kutlu olsun 2014 Melike, the coolest girl... Melike'ye not:  Can bugün itibariyle 20 ay 7 günlük :)
Hülya Hülya… Seninle hikaye o kadar çok ki.. Ama senenin en çarpıcısından başlayacağım tabii ki. Konu ne mi? Sözleşmeli olmamız. Şirkete gönderilen Hülya kovulup işe geri alındıktan sonra sözleşmeli olma haberini alır, anında birbirimizi çığlık çığlığa ararız.. Ama, akşam.. O akşam görüntüsünü asla unutamam. Şirketin kapısından çıkan Hülya ile merdiven başından Şirkete doğru yönelen Ilgın bir birlerini görürler ve Hülya Koçyiğit-Tarık Akan kıvamında birbirlerine koşarlar.. Sarılıp zıplarlar, koskoca kadınlar hoppidi memeleriyle sarılıp zıpladılar.. Ama o sevinç...!Senenin en önemli anı! İkinci yarıya geçersek, hülyanın da ayakkabı kutularındaki paralarıyla aldığı ev ve minik kedi IRMA ve alerji, sonra hikayenin başını bir türlü öğrenemediğim eve papağanın gelmesi,çam ağacı kurarken verdiği tepkiler...Hmm sanırım bu kadar. Sevgili Hülya, sana yeni yıl dileğim bizi sev, azarlama, bağrına bas, bira içmeye çıkar. :)   
Güli Güli ve 2013.. Öylesine sakindi ki.. Minik kıpırtılarla başlamıştı yeni yıla.. Ocak geçti şubat geçti. Mart geçti Nisan geçti.. Derken Mayıs ayında güneş açtı ve Gülicimin D vitamini eksikliği, kemik erimesi, menapoz, ostropoz baş gösterdi.. Güli tatile gitmeliydi acilen. Hemen annesiyle birlikte şahane bir tatil ayaradı. Güli BELLE VUE RESORT'A mı gitmeliydi, yoksa Çeşme'deki FAMİLYA ya mı gitmeliydi. Bir ay boyunca düşündü düşündü.. Ve sonra Çeşme'ye gitti, kendisini kızgın kumlardan derin sulara atıyordu. Derken  bir foto geldi güliden, kızlar dedi bikinili resmimi göndereceğim, biz meraktaydık, ve bir foto geldi. Güli kendini üstten çekmişti, gelen foto sadece bir dudaktan ibaretti.. Gülinin güneşten dudakları şişmişti. Neyse yazı da atlatan güli şeker olma krizi, kilo kaybı, activiaya yulaf karıştırması derken yeni yıl gelmişti. Güli gerçekten bu yılı haminne gibi mi geçirmişti?? Gülicim 2014 sağlık dolu,  bol güneşli yıldızlı geçsin arkadaşım :)
Pelin Pelinim sevgilim, pelincim yeni yılın ilk günlerinde Lila'ya kavuştu. Senenin ilk yarısında anneliğiyle konuşulan Pelin'in ikinci yarısı da Deniz ve Lila ekseninde geçti.. Deniz ve Lila'nın mikrobik savaşları bla bla…. Düşündümde Pelin 2013'ü bol fedakarlık, annelik, ev yönetimi gibi konularda iyice uzmanlaştı. Kendisine 2014 yılında şahane bir yıl diliyorum, nasıl dilerse öyle yaşasın, sanırım en güzel dilek sana oldu arkadaşım :)
Gözde Gözde Gözdeee… Hemen hızlıca girizgah yapalım. 2013'ün ilk ayında Doğa'yı kucağına alan gözde normal doğum yapmanın da etkisiyle bayağı bir sarsıldı. Gerçekten ilk üç ay da kendinden geçen kızımız, arkadaşlarının sözleşmeli olması ve kendsininde bebeği erken bırakıp işe dönmesi gerektiğini duyunca iyice sarsıldı, korkulu-kaygılı günler geceler geçirdi. Gözde iyi olacak, Gözde güzel olacak demek, onu teselli etmek, ona güven vermeye çalışmak yetmiyordu.. Ee peki gözde ne oldu?? Bak su yolunu buldu :) Senenin ikinci yarısında Gözde hayatını işte-süt sağma odasında ve Doğa ile geçiriyordu. Gözdecim sana yeni yıl notum: Beğendiğin bileklikler ve küpeleri başkası "aa güzel olmuş" dediğinde istersen sen al deme, sen beğenmişsin, senin o, kendini sev Doğa'yı koru, çok öperim :)
Pınar Pınar: Çok şey var yazıcak ama hemen özet geçmeliyim. Senenin ilk başında Pınar Boğaz şefliğinde çalışma arkadaşlarının özel hayatıyla ilgili sorularına cevap veriyordu, çok sıkılıyordu, günler gelip geçiyordu, zaten Bade'de büyümüyordu..Depresyona girmek üzereydi. Derken koskoca bir grubun planlamaya geçmesi, Dere işi için Pınarı saf gören müdür yardımcılarının bu işi pınara yıkması, aslı-hülya-melikenin bu iş için gelmesi ve pınarın onlarla çalışması bir anda hareketliliğe sebep olmuştu. ne de olsa orada Aslı vardı, en yakın arkadaşıyla birlikte çalışacaklardı. Acaba grupta Ülgen'de mi olsaydı? HMM o da ne, orada biri oturuyordu.. Melike...Kimdi bu?Nasıl biriydi? Nasıl bu kadar cool olabiliyordu?Ve Pınar'ın hayatı heyecanlanmıştı, artık o kalp Melike için çarpıyordu, Aslıymış, Behlülmüş, herkes vız gelip tırs gidiyordu. Uzun boylu Melike'nin yanında küt saçlarıyla Heidi gibi dolaşan Pınar'ın senenin tam ortalarında ağzı kapanmıyordu. Artık aradığı kişiyi bulmuş Melike'nin enerjisinin içine düşmüştü. Ve yine aynı dönemlerde "Büyüdüm büyüdüm Pınar'la büyüdüm" reklam şarkısı dilden dileydi,, Pınar hayatının top noktalarını yaşıyordu. Peki bu aşk gelecek seneye de  sarkacak mıydı? Yoo hayır, her aşk gibi bu da senenin sonuna doğru türlü çekişmelere, didişmelere ve kavgalara neden oldu.  Pınar'a yeni yıl notu: Bebeğim, 2014 senin senen olsun.. Wuhuuuuuuuu!!!
Yaşam Yaşam yaşocan :) Yaşamcım senenin başlarında Hasan Bey'e iş öğreticem diye aylarca adamın yanında mesai saatlerini geçirdiği yetmiyormuş gibi, öğrencisinin son derece zayıf olmasındna dolayı yataklara düştü. Raporlar aldı, astım krizlerine girdi, sinirleri oynadı, neredeyse psikolojik destek alacaktı. Aylar oldu yaşam işe gelemedi, durumu farkeden yetkililer Yaşam'ı o kişiden uzaklaştırdı. Yaşam'da bu kadar insancıl olmasına tezat olarak insanların aslında nasıl zarar verdiğini senenin başında görmüş oldu. Yaza doğru, Sinop'taki evin bitmek bilmeyen tadilatların içine düşen Yaşam, tatillerini buralarda geçirdi. Ve senenin ikinci yarısı, Yaşam saçlarının rengini değiştirdi. Makyajını ve giyim tarzını hafifen değiştirdi. Aman Tanrım ne oluyordu? Yaşamın yaşamına yaşamdan biri mi girmişti? Hepimiz bu sorularla kavruluyorduk, Yaşam "Yooo bu benim tarzım, ben buyum" şeklinde açıklamalar yapmaktaydı. Ve kimse bu sorunun cevabını öğrenemeden sene bitiyordu. Kimbilir belki aramızda Yaşam'ın sırlarına hakim biri fardır haaaa ne dersiniz? Yaşam'a yeni yıl notu: Come oon babyyyy!! 2014 yeni telefonunla, yeni güzelliklerle gelsin, hayat seni sevsin hahaha :))
Çok komik ve eğlenceli oldular sanırım, ayy bak şimdi heyecanlandım Haydi gelsin öğle vakti :))

3 yorum:

  1. Ama ben bayıldım bu notlara :) Çok şeker olmuş, yani bir bana böyle bi not hazırlasa ben bayılırdım herhalde :) Eminim hepsi çok beğenir. Hediyelerin de çok güzelmiş bu arada :) Hadi bakalım merakla bekliyorum tepkilerini :)

    YanıtlaSil
  2. yasemin bee! allahım söze gerek yok sanırım! çok güzel bi insansın işte.. çok eğlendim. ne güzel düşünmüşsün. biz alamadık nesliyle ona üzüldüm valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa yaa keşke sizde olsaydınız gerçekten, keşkee!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...